Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Bowtech & Εγκυμοσύνη

Το Bowtech είναι μια θαυμάσια τεχνική αυτοθεραπείας για την περίοδο της εγκυμοσύνης ακριβώς λόγο της ασφάλειας του, της απλότητας του, των απλών, για το σώμα, εξειδικευμένων κινήσεων του και της μη πρόκλησης πόνου.

Η εγκυμοσύνη, παρόλο που είναι μια υπέροχη περίοδος στην ζωή της εγκύου,  όχι μόνο δημιουργεί νέα προβλήματα στο σώμα της,  αλλά μπορεί να επιδεινώσει υπάρχουσες ασθένειες ή τραυματισμούς. 

Καθώς το σώμα μεταβάλλεται καθ ‘όλη την εγκυμοσύνη, προστίθενται συχνά ένταση και πόνος  στον αυχένα, στους ώμους, στα χέρια, στην μέση, στα πόδια,  στη σπονδυλική στήλη, στη περιοχή της πυέλου και στο κυκλοφορικό σύστημα  και προκαλούν ναυτία, συναισθηματικό στρες, πόνο, δυσφορία και οίδημα. Οι περισσότερες από αυτές τις συνηθέστερες καταστάσεις της εγκυμοσύνης μπορούν εύκολα και απαλά να ανακουφιστούν  από το  Bowen (Bowtech)  Therapy.

Η εναρμόνιση της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και των πονοκεφάλων της πλάτης και της ισχαιμίας και της έντασης στο λαιμό και στους ώμους. 

Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής για όλους τους ανθρώπους, το ίδιο και για τις έγκυες και τα μωρά. Μάθετε για την διαδικασία της τεχνικής εδώ

Τα κοινά προβλήματα  που μπορεί να αντιμετωπίσει μια έγκυος  και μπορούν να ανακουφιστούν από το Bowen Therapy είναι:

  1. Οσφυαλγία / Ισχιαλγία/ κράμπες στα πόδια

  2. Κατακράτηση υγρών / οίδημα / κουρασμένα πόδια

  3. Πονοκέφαλοι / Ζάλη

  4. Συναισθηματική κόπωση / Άγχος / Αϋπνίες

  5. Ναυτία / καούρες/ Δύσπνοια

  6. Επώδυνα στήθη

  7. • Αυχενικό σύνδρομο/ πόνοι στην πλάτη

  8. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα/ τενοντίτιδες
  9. Μειωμένα επίπεδα ενέργειας/ χαμηλό ανοσοποιητικό

  10. Μαστίτιδα/ μειωμένη παραγωγή γάλακτος (μετά τον τοκετό)

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Bowen είναι σύνηθες για τις μέλλουσες μητέρες να πούμε αισθάνονται το μωρό να γίνεται πιο ενεργό ως απάντηση στη θεραπεία. Αισθάνονται εντελώς χαλαρωμένες  και αναζωογονημένες, στο τέλος των θεραπειών και  συνήθως σχολιάζουν την αίσθηση του «χώρου» στην κοιλιά τους και την απώλεια πίεσης στο διάφραγμα τους (μπορούν να αναπνέουν πιο εύκολα). Είναι επίσης κοινώς δηλωμένο ότι τα επίπεδα ενέργειας τους βελτιώνονται σημαντικά και αντιμετωπίζουν πιο εύκολα την καθημερινότητά τους! 

Αν ο τοκετός αργεί, στον 9ο μήνα μπορούν  να επιλεχθούν ειδικές διαδικασίες που φαίνεται να ευνοούν τον τοκετό. 

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΌ: Η διαδικασία του τοκετού φέρνει τεράστιες πιέσεις  στους υποστηρικτικούς μύες και τους συνδέσμους της λεκάνης που μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο και πυελική αστάθεια μετά την εγκυμοσύνη, ακράτεια ούρων, πόνο στην μέση και τον κόκκυγα .

Οι συνεχείς μεταγεννητικές θεραπείες Bowen Therapy μπορούν να συμβάλουν στη μείωση αυτών των προβλημάτων και να βοηθήσουν σημαντικά την ανάκαμψη μετά τον τοκετό και την ομαλή επαναφορά του σώματος στην πρότερη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η θεραπεία Bowen μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για να βοηθήσει το σώμα της γυναίκας να ανανήψει από τη γέννηση, να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τη μαστίτιδα, να βοηθήσει σε περίπτωση χαμηλής παραγωγής γάλακτος και να βοηθήσει το σώμα του μωρού να προσαρμοστεί στη ζωή στο εξωτερικό. κοινά θέματα όπως ο βρεφικός κολικός, οι αναπνευστικές δυσκολίες,  το συνεχές κλάμα και η αναστάτωση.

Οι συνεδρίες είναι εβδομαδιαίες και γίνονται από Μαία, εκπαιδευμένη στο Advance Bowtech therapy και σε άλλες ολιστικές μεθόδους.

Μάθετε εδώ και για το Baby Bowen (για μωρά & παιδιά)