Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Bowtech Therapy

bowtech therapy

 

Η τεχνική Bowen Therapy (Bowtech)  είναι ένα πολύ ήπιο και μη επεμβατικό αλλά εξαιρετικά ισχυρό, ολιστικό – δυναμικό σύστημα ενεργοποίησης και αυτοθεραπείας  του μυϊκού και συνδετικού ιστού και της περιτονίας και απευθύνεται σε όλα τα συστήματα του σώματος (αναπνευστικό, πεπτικό, μυοσκελετικό, αναπαραγωγικό, λεμφικό, ανοσοποιητικό).

Σαν μέθοδος,   εισάγει μικρά αλλά υπολογισμένα ερεθίσματα στο σώμα διεγείροντας το ώστε να αυτοϊαθεί και να αποκατασταθεί η φυσική ισορροπία στο σώμα,  αποκαθιστώντας την ισορροπία μέσω του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος το οποίο ελέγχει πάνω από το 80% των λειτουργιών του σώματος. 

Η Bowen Therapy χρησιμοποιεί μια σειρά μικρών θετικών ήπιων κινήσεων που γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας που είναι μη επεμβατικές, χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου και την αποτελεσματική θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.

Η πρακτική Bowen είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον ασθενή ο οποίος παρατηρεί μέρα με την μέρα το σώμα του να αλλάζει και οι ενοχλήσεις να υποχωρούν. Eίναι ιδιαίτερα αποτελεσματική παρά την απλότητά της, καθώς επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα και χωρίς καθόλου πόνο!

Στο σώμα, στέλνεται ένα μήνυμα ότι η κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” τελείωσε και είναι πλέον δυνατή η έναρξη αυτοθεραπείας.  Για να το θέσουμε απλά, μια θεραπεία Bowen επαναφέρει το σώμα επιτρέποντάς του να θεραπευτεί. 

Οι Bowen θεραπευτές χρησιμοποιούν τους αντίχειρες και τα δάχτυλά τους για να κάνουν λεπτές κυλιόμενες κινήσεις στο σώμα του πελάτη. Οι συνεδρίες Bowen μπορεί να διαρκέσουν από 20 λεπτά έως 1 ώρα και προσαρμόζονται στο άτομο και στο πρόβλημά του.Μετά από κάθε σειρά από 2 έως 8 κινήσεις Bowen, υπάρχει μια σημαντική παύση τουλάχιστον 2 λεπτών για να επιτραπεί στο σώμα να ανταποκριθεί σε νέες πληροφορίες από τους υποδοχείς των νεύρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της παύσης ότι το σώμα αρχίζει να κάνει αλλαγές και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της τεχνικής αυτής. Μάθετε περισσότερα για την διαδικασία εδώ

Πολλοί επιλέγουν το Bowtech ως μέθοδο συναισθηματικής απελευθέρωσης και χαλάρωσης, ανακούφισης από το άγχος, την κατάθλιψη, ακόμα και τις κρίσεις πανικού. Στην μέθοδο Bowen υπάρχουν ειδικές διαδικασίες και πρωτόκολλα για τις καταστάσεις αυτές.

Αυτή η προσέγγιση είναι “συμπληρωματική”, που σημαίνει ότι συμβαδίζει  καλά μαζί με ιατρικές θεραπείες, όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα, ιατρικές παρεμβάσεις, χημειοθεραπεία και χειρουργικές επεμβάσεις, και όχι ως αντικατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαμε μα πούμε πως ενισχύει την δράση των φαρμάκων, και ταυτόχρονα, επιλέγοντας τεχνικές του ενεργοποιούν την λέμφο και την αποτοξίνωση, ο οργανισμός αποτοξινώνεται από τις βλαβερές τοξίνες των φαρμάκων.

Σαν τεχνική, δεν συμβαδίζει με άλλου είδους χειροθεραπείες όπως μασάζ, χειροπρακτική, φυσικοθεραπεία κλπ. Αν έχετε άλλες οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό σας ή έχετε αρχίσει άλλου είδους χειροθεραπεία, ολοκληρώστε την και μετά μπορείτε να συνεχίσετε με Bowtech αν επιθυμείτε.
 Σαν μέθοδος, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλους τους ανθρώπους, ακόμα και Βρέφη και Εγκύους και σε κάθε ηλικία ή κατάσταση υγείας. Μάθετε περισσότερα για το Pregnant Bowen εδώ
Το Baby Bowen είναι μια σειρά από απαλές, ήπιες αλλά πολύ αποτελεσματικές θεραπείες με τις άκρες των δακτύλων που εφαρμόζονται στην πλάτη και το μπροστινό μέρος του μωρού σας. Η τεχνική Bowen είναι κατάλληλη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων μωρών.
Μάθετε περισσότερα για το Baby Bowen εδώ
 
Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις εκείνων που δεν μπορούν να δεχθούν την θεραπεία.

Η μέθοδος συνήθως οδηγεί στην ανακούφιση από πολλούς συγκεκριμένους τραυματισμούς και άλλα προβλήματα υγείας, οξεία αλλά και χρόνια

Η μέθοδος Bowen μπορεί αν βοηθήσει σε μια πληθώρα προβλημάτων, μεταξύ αυτών είναι:

Πόνοι της πλάτης και της μέσης

Χρόνιοι πόνοι γενικά

Προβλήματα με τον Αυχένα

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι

Δυσκαμψία ώμου

Επικονδυλίτιδα

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Ισχιαλγία

Προβλήματα στα γόνατα

Αναπνευστικά προβλήματα (Άσθμα –  Αλλεργική ρινίτιδα – ΧΑΠ)

Πεπτικές διαταραχές & Δυσκοιλιότητα

Προβλήματα στα νεφρά

Γυναικολογικές διαταραχές & Υπογονιμότητα

Κολικοί – Δυσκοιλιότητα

 Υπερένταση μωρών και παιδιών – ΔΕΠΥ

Αθλητικοί τραυματισμοί

Κώφωση & Εμβοές

Ενεργοποίηση & αποτοξίνωση Λεμφικού Συστήματος

Συμπτώματα άγχους και έντασης (συναισθηματική απελευθέρωση)

Αποτoξίνωση από χρήση φαρμάκων (πχ  χημειοθεραπείες, ορμονικές θεραπείες, IVF)

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

 

Γιατί να επιλέξετε την μέθοδο Bowen ?

Κλείστε μια συνεδρία σήμερα στο 211 4028135.

Απαλλαχτείτε από πόνους , φλεγμονές, δυσκοιλιότητα και άλλα προβλήματα , με μόνο μια συνεδρία ανά εβδομάδα!

Πρόκειται για την μοναδική ανώδυνη και χαλαρωτική μέθοδος που μπορεί ακόμα και να κοιμηθείτε ενώ το σώμα σας αναλαμβάνει την θεραπεία του!

call us

Αφήστε το email σας και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας