Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

SU JOK THERAPY

su jok therapy
Η Su Jok Therapy είναι μια λαμπρή ανακάλυψη από έναν Κορεάτη επιστήμονα που ονομάζεται Prof. Park, Jae Woo, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια προσεκτικής παρατήρησης και κλινικής εμπειρίας ανέπτυξε ένα νέο σύστημα θεραπείας χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και τα πόδια για να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον κλασικό  βελονισμό του σώματος. Βρήκε ένα πλήρες σύστημα αντιστοιχίας (όπως και στην Ρεφλεξολογία)  που αντιπροσωπεύει ολόκληρο το σώμα, στα χέρια και τα πόδια. Στην Κορεατική γλώσσα, το Su σημαίνει “Χέρι”, και το Τζοκ σημαίνει “Πόδια”.
 Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι η απλότητα, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του. Δεν χρησιμοποιεί καθόλου απαγορευμένα ή επικίνδυνα σημεία και επομένως είναι κατάλληλη για χρήση από παραϊατρικά επαγγέλματα αλλά  και απλούς ανθρώπους για αυτοθεραπεία εάν φροντίσουν να εκπαιδευτούν τουλάχιστον στο 1ο επίπεδο Su Jok. 

 Τα ίδια τα χέρια και τα πόδια λοιπόν, αντιπροσωπεύουν μια μικρή  εικόνα του ανθρώπινου σώματος στο σύνολό του. Τα χέρια και τα πόδια είναι εφοδιασμένα με μια λειτουργία “απομακρυσμένου ελέγχου”, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών σε όλο το σώμα.
Κοιτάξτε προσεκτικά τις παλάμες σας
Τα χέρια και τα πόδια είναι μέρος του σώματος που υπόκεινται σε μηχανικό και άλλο είδος ερεθισμού κατά το περπάτημα ή οποιαδήποτε άλλη εργασία. Αυτοί οι ερεθισμοί εξασφαλίζουν τη διατήρηση της υγείας στον οργανισμό. λόγω αυτών δεν είμαστε άρρωστοι συνεχώς. Δεν αρχίζουμε να τρίβουμε πρώτα τα χέρια μας όταν είναι κρύο; Δεν είναι τα ζεστά πόδια μια βάση άνεσης σε ψυχρούς χρόνους;
Όταν εμφανίζεται ασθένεια σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας, στα συστήματα αντιστοιχίας των χεριών και των ποδιών εμφανίζονται σημεία και ζώνες υψηλής ευαισθησίας (πόνος) . Εάν επηρεάσουμε αυτά τα σημεία, δημιουργείται μια αντανακλαστική ενέργεια  που πηγαίνει στο σημείο της ασθένειας και τα σημεία παθολογίας στον οργανισμό σας που με τη σειρά του αρχίζει να θεραπεύεται.

Η ουσία της τεχνικής είναι να βρεθεί στην παλάμη ή το πέλμα,  σε ένα τουλάχιστον από τα συστήματα αντιστοιχείας,  μια θέση για τα πιο οδυνηρά σημεία που αντιστοιχούν στο πάσχον όργανο ή άκρο και να τα επηρεάσουμε  με μία από τις ακόλουθες μεθόδους:
μασάζ (Acupressure), μικρομαγνήτες, μικρο βελόνες (Βελονισμός), θέρμανση με μόξα, ηλεκτροβελονισμό, χρώμα, σπόρους κ.α.

 

Στο Su Jok η τεχνική εφαρμόζεται κυρίως  στο χέρι επειδή είναι πρακτικά ευκολότερο να γίνει η εφαρμογή της τεχνικής εκεί.  Τα ενεργά σημεία στα πόδια είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία και χρησιμοποιούνται όπου χρειάζεται.

 Η θεραπεία Su Jok  και Onnuri βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα εκπροσωπείται και αντανακλάται στα χέρια και τα πόδια. Επομένως, ότι υπάρχει στο σώμα πρέπει να βρεθεί στο χέρι ή στο πόδι – είτε πρόκειται για ένα μέρος του σώματος, όργανο, μεσημβρινό ή τσάκρα, κλπ.
Η μέθοδος περιλαμβάνει διάφορες κατευθύνσεις: την ανίχνευση του επώδυνου σημείου που αντιστοιχεί σε κάποιο όργανο ή άκρο (με αυτό τον τρόπο, μπορεί να εντοπιστούν επώδυνα σημεία πριν να εμφανιστούν στο σώμα ), τη θεραπεία, την πρόληψη και τη βελτίωση. Η θεραπεία Su-Jok έχει γίνει γνωστή και αποδεκτή στην πράξη της σύγχρονης ιατρικής στην Ρωσία και την Ινδία  λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητάς της και των χαμηλών εξόδων.

 

 

 

Το επόμενο επίπεδο θεραπείας είναι η αρχή των 5 στοιχείων:

 Το σώμα αποτελείται από τα πέντε στοιχεία που δημιουργούν ορισμένες ενέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση δυναμικής ισορροπίας. Όταν μία ή περισσότερες από αυτές τις ενέργειες μεταβάλλονται πέρα ​​από ένα ορισμένο εύρος, δημιουργείται ασθένεια στο σώμα.
Η θεραπεία συνίσταται στην αποκατάσταση μιας αρμονικής ισορροπίας, αποκαθιστώντας έτσι την υγεία. Σε αυτό το επίπεδο, όχι μόνο το σώμα και τα σωματικά του προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά επιδρούν θετικά και στο επίπεδο των συναισθημάτων
Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Su-Jok
– ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Μπορείτε να παρατηρήσετε το αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά ή ακόμα και δευτερόλεπτα
– ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΜΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – εφαρμογή που δεν βλάπτει ποτέ το άτομο – δεν είναι απλά και μόνο αποτελεσματική
– Η μέθοδος είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ – Με τη βοήθεια του Su-Jok όλες οι ασθένειες μπορούν να βοηθηθούν, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός σώματος, οποιουδήποτε οργάνου, οποιουδήποτε ανθρώπου
– ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – Οι παλάμες και τα πόδια σας και η γνώση που μεταφέρουν είναι πάντα μαζί σας.