Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Απώλεια Βάρους/ Παχυσαρκία

Υπηρεσίες σχετικά με την απώλεια βάρους

Στο SHAKTI Wellness Center δεν παρέχονται υπηρεσίες διαιτολόγου ή γυμναστή αλλά εναλλακτικές μέθοδοι που μπορεί να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις υγείας, μεταξύ αυτών και η ενεργοποίηση του μεταβολισμού και η απώλεια βάρους.

Για εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης παρακαλώ συμβουλευτείτε έναν ειδικό

Οι παρακάτω πληροφορίες και συστάσεις αφορούν τον Βελονισμό και τον  Βιοσυντονισμό 

Βελονισμός για απώλεια βάρους

O βελονισμός μπορεί να διεγείρει τη ροή ενέργειας του σώματος (chi) στους παράγοντες κρούσης που μπορούν να αντιστρέψουν την παχυσαρκία όπως:

  • αυξάνονατς τον μεταβολισμό
  • μειώνοντας την όρεξη
  • μειώνοντας το άγχος
  • επηρεάζοντας το τμήμα του εγκεφάλου που αισθάνεται την πείνα

Η αύξηση του βάρους, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, προκαλείται από ανισορροπία του σώματος. Αυτή η ανισορροπία, σύμφωνα με τις αρχαίες διδασκαλίες, μπορεί να προκληθεί από μια δυσλειτουργία:

  • συκώτι
  • σπλήνα
  • νεφρό
  • θυρεοειδούς αδένα
  • ενδοκρινικό σύστημα

Έτσι, για την απώλεια βάρους, οι θεραπείες βελονισμού στοχεύουν συνήθως αυτές τις περιοχές του σώματος.

Ο βελονισμός αυτιών για απώλεια βάρους

Το αυτί είναι μια άλλη περιοχή που χρησιμοποιούμε  στην απώλεια βάρους. Πιστεύεται ότι η επιθυμία για φαγητό μπορεί να ελεγχθεί με το χειρισμό σημείων στο αυτί.

Πρόκειται για μια παρόμοια μεταχείριση με αυτή που χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε τους καπνιστές και τους χρήστες ναρκωτικών να σταματήσουν τις εξαρτήσεις τους.

 
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Χρειάζονται συνήθως από  6 ως 12 συνεδρίες  , δύο φορές την εβδομάδα αρχικά, μετά μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Ο αριθμός των συνεδριών, φυσικά εξαρτάται και από το πόσα κιλά θέλετε να χάσετε

Οποιαδήποτε θεραπεία με βελονισμό θα είναι πιο αποτελεσματική όταν ο ασθενής αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες του τρόπου ζωής του, όπως η άσκηση, οι συνήθειες ύπνου και η έκθεσή του στο άγχος

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη της αλλαγής αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική συμμετοχή του ασθενούς στη διαδικασία απώλειας βάρους ή οποιασδήποτε άλλης θεραπείας

Βιοσυντονισμός

Ο Βιοσυντονισμός και η Βιοανάλυση στην ενίσχυση της απώλειας βάρους!

Ο Βιοσυντονισμός έχει ειδικές συχνότητες που βοηθούν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Είναι ασφαλής μέθοδος και λειτουργεί συνδυαστικά και συνεργαστικά με την δική σας προσπάθεια να χάσετε βάρος. 

Η θεραπεία παχυσαρκίας ή περιττών κιλών με τον Βιοσυντονισμό, είναι μια εναλλακτική θεραπεία που χρησιμοποιεί τα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα του σώματος για να παρακολουθεί και να ελέγχει για δυσλειτουργίες του οργανισμού και να επιτρέπει στο σώμα να αρχίσει να θεραπεύεται. Η τεχνολογία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για την υποβοήθηση της θεραπείας διάφορων ασθενειών – συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων παθήσεων που είναι γνωστό ότι προκαλούν αύξηση βάρους και δυσχεραίνουν την απώλεια βάρους.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει λεμφική κινητοποίηση και αποτοξίνωση καθώς και αποτοξίνωση οργάνων,  ρύθμιση των βασικών συστημάτων του οργανισμού που λαμβάνουν μέρος στην συσσώρευση των κιλών και την αδυναμία απώλειας τους πχ  γαστροπεπτικό και ενδοκρινικό σύστημα, καθώς και ειδικά προγράμματα για ενεργοποίηση του μεταβολισμού, μείωση της όρεξης, κάψιμο λίπους, μείωση της καταθλιπτικής διάθεσης και του άγχους κλπ.

Επιπλέον, στην 1η συνάντηση θα γίνει μια  Βιοανάλυση (μέτρηση- αξιολόγηση του οργανισμού) τοξίνες, βακτήρια, παράσιτα , βαρέα μέταλλα, ph , στρεσογόνοι παραγοντες μαζί με ένα διατροφικό τεστ ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα του λεμφικού συστήματος και των οργάνων αλλά και των τροφών που δεν μας βοηθούν στην απώλεια βάρους. Έτσι, εξαλείφοντας τέτοιους παράγοντες πίεσης, η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να γίνει ευκολότερη. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ολιστική προσέγγιση

 Ενώ η τεχνολογία Bioresonance μπορεί να έχει μεγάλες  πιθανότητες όταν πρόκειται για βοήθεια στο πρόγραμμα απώλειας βάρους , ο δέκτης πρέπει να καταλάβει ότι η τεχνολογία δεν θα τους προσφέρει τα μέγιστα  αποτελέσματα που χρειάζονται από μόνη της, ειδικά όταν μιλάμε για παχυσαρκία . Αυτές οι συνεδρίες πρέπει να συνδυαστούν με τις σωστές διαιτητικές τροποποιήσεις που εξασφαλίζουν ότι ο ασθενής τρώει υγιεινά και απομακρύνει τυχόν τρόφιμα που έχουν δυσανεξία στη διατροφή τους. Η άσκηση, έστω και το απλό καθημερινό περπάτημα, θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση ότι ο ασθενής θα πετύχει να μειώσει το βάρος του. 

Η απώλεια βάρους είναι συχνά ένας δύσκολος στόχος για τα παχύσαρκα άτομα. Δεδομένου ότι η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς και η δυσκολία στην απώλεια βάρους, μπορεί να οφείλονται σε μια ποικιλία παραγόντων που δεν περιλαμβάνουν πάντα μόνο τη διατροφή ενός ασθενούς και το επίπεδο φυσικής τους δραστηριότητας, ο  Βιοσυντονισμός  έχει προταθεί ως βοήθεια στη διαδικασία αυτή. Με την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, μαζί με τις διαιτητικές τροποποιήσεις και το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης, οι ασθενείς μπορεί να έχουν πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα στην επίτευξη ενός ιδανικού βάρους που τους θέτει σε χαμηλότερο κίνδυνο από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία. 

Οι συνεδρίες είναι 2-3 φορές την εβδομάδα και διαρκούν 40′ – 50′  περίπου